sâmbătă, 26 septembrie 2015

Construirea unui stadion hi-tech în Iași

Cu toții știm faptul că sportul este de o însemnătate majoră astăzi. În țara noastră s-au construit în ultimul timp două stadioane absolut magnifice în Cluj și București, de care cu toții suntem mândri. Firesc ar fi să continuăm investiția într-un domeniu de interes strategic, care atrage un interes enorm în rândul oamenilor și cred că Iașul ar trebui să fie în fruntea listei de priorități cu un asemenea proiect ambițios. Ardealul și Țara Românească sunt provincii românești străvechi, dar vă rog mult să nu uitați nici de Moldovioara noastră. La 1 decembrie 1918 cu toții am jucat Hora Unirii, nu-i așa? Firesc ar fi deci să ne dezvoltăm împreună frumos și armonios.

Mi-a plăcut enorm un slogan electoral: “USL iubește Iasul!” Ca cetățean al acestui oraș, m-am simțit iubit, apreciat, respectat. O transpunere frumoasă în fapte a acestor vorbe ar fi un asemenea proiect pentru urbea noastră natală. Nu ne deranjează nicidecum că ne-au luat-o alții înainte pentru că, la urma urmelor, cei din urmă vor fi cei dintâi (iar cei dintâi rămân cei dintâi). Putem beneficia de expertiza și experiența acumulată prin construirea celorlalte stadioane și realiza un lucru bun pentru noi și copiii noștri, care să ne facă cinste.

Merg des la meci cu nepoțelul meu Mihnea – Inimă de Leu. Stadionul este îngrijit, se cunoaște că avem un primar destoinic și priceput în persoana domnului Gheorghe Nichita. Deși apreciez și sunt recunoscător pentru acest lucru, nu pot să nu remarc cu tristețe că arată cam ca pe vremea bunicii, nu mai ține pasul cu vremea. Acum, să stabilim un lucru: sunt unele lucruri pe lumea asta care devin tot mai valoroase odată cu trecerea timpului. Spre exemplu, nu putem acuza un vin nobil că ar fi prea vechi, o bijuterie antică sau o piesă de Caragiale, e savuroasă și de actualitate mereu. Dar cred că a venit vremea pentru un stadion nou-nouț, fain și modern “de să stea mâța-n coadă”.

Dulcele târg al Ieșilor este o capitală regională culturală, universitară, spirituală și economică a țării ce merită un stadion pe masură. Acum știu că trecem printr-o criză financiară, “îi jăli di parali”, n-aș vrea să se zică că “țara arde și baba se piaptănă”. Dar după furtună răsare întotdeauna soarele și vor veni și vremuri mai bune. De aceea, să analizăm această propunere, cu mintea și inima și să îi facem loc în planurile și agenda de viitor. Sunt încrezător că ieșenii vor savura un meci de calitate pe un stadion magnific în curând. Eu și nepoțelul meu de-abia așteptăm și sper că și voi, la fel!

GOOOOOL, GOOOOOL, GOOOOOL!!! ArdeIașul! :-)



Cu mult drag, respect și considerație,












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu